Skip to content

Kukas on Märt?

Olen Märt Vesinurm, 24-vuotias Hakunilan kasvatti. Opiskelen Aalto-yliopistossa informaativerkostojen diplomi-insinööriksi ja Helsingin yliopistossa taloustiedettä. Tällä hetkellä työskentelen Aalto-yliopiston Healthcare Engineering and Management -tutkimusryhmässä, jossa kirjoitan diplomityötäni ja tutkin Kela-korvausten muutosten vaikutuksiin hammashoidon palveluiden käyttöön. Vantaalla vaikutan Vapaa-ajan lautakunnassa, jossa teemme päätöksiä Vantaan kulttuuri-, liikunta-, kuntalais- ja nuorisopalveluihin liittyen – siis päätöksiä, jotka näkyvät varmasti hyvin konkreettisesti jokaisen vantaalaisen elämässä.

Synnyin Virossa ensimmäiseksi lapseksi vähävaraisille vanhemmille. Ensimmäiset vuodet olivat vaikeita ja pian syntymäni jälkeen vanhempani tekivätkin varmasti elämänsä suurimman päätöksen ja päättivät muuttaa töihin Suomeen. Asetuimme Hakunilaan minun ollessa vain kolme. Olen kasvanut Hakunilassa, alkaen Aisakellon päiväkodista ja Hevoshaan ala-asteesta ja siirtyen Sotungin ylä-asteen kautta yläkertaan Sotungin lukioon. Nykyään toimin myös Sotungin lukion alumniyhdistyksen hallituksen puheenjohtajana. Vaikka yliopisto-opinnot ovat siirtäneet arjen painopistettä kauemmas Hakunilasta, on yhteys edelleen vahva.

Politiikkaan olen aikanaan päätynyt lähes vahingossa, kun ensimmäistä kertaa vanhemman lukiokaverin kannustuksesta asetuin 16-vuotiaana ehdolle Vantaa Nuorisovaltuustoon, yllätyksekseni tulin valituksi ja aloitin urani kuntavaikuttajana nuorisovaltuustossa. Nämä vuodet opettivat paljon ja vaikutin nuorisoedustajana sekä opetuslautakunnassa, että sosiaali- ja terveyslautakunnassa. Näiden vuosien aikana löysin myös tieni Kokoomukseen ja asetuin ensimmäistä kertaa ehdolle kuntavaaleissa 2017 vain 19-vuotiaana.

Sain kuntavaaleissa lähes pyöreät 101 ääntä ja vantaalaisten äänestäjien luottamus vei minut Kokoomuksen edustajaksi Vapaa-ajan lautakuntaan – tehtävään, jota olen vastuullisesti hoitanut nyt jo neljä vuotta. Nämä vuodet ovat opettaneet minulle konkreettisesti, miten kuntapolitiikassa voi oikeasti tehdä asioita joilla on merkitystä. Tämä kokemus puolestaan kannustaa tekemään yhä enemmän ja suuremmalla innolla. En olisi osannut ikimaailmassa arvata, millaisen polun 16-vuotiaana nuorisovaltuustovaaleihin ehdolle asettuminen minulle avaa. Hetkeäkään en kadu.

Edellisten kuntavaalien jälkeen olen toiminut useissa luottamustoimissa niin Kokoomuksessa, kuin muissa järjestöissä, olen yliopisto-opintojeni loppusuoralla, olen päässyt perehtymään mitä mielenkiintoisimpiin poliittisiin aiheisiin niin kunta- kuin valtakunnanpolitiikassa ja nyt olen valmis pyytämään uudelleen vantaalaisten – ystävien, tuttujen ja naapurien luottamusta hoitaa meidän yhteisiä asioita seuraavat neljä vuotta. Voisinko minä olla sinun ehdokkaasi?